dinsdag 1 september 2009

Sprengenberg

Afgelopen zondag hebben we een wandeling gemaakt op de Sprengenberg. Pas rond 16.00 uur gingen we van huis: boterhammen en thermoskan mee. Heel Nederland gaat aan het eind van de middag naar huis om te eten: hebben we de wereld voor onszelf als we er dan op uit gaan. We hoopten op wat laatste restanten van bloeiende heide. Na een buiïge middag konden we genieten van een heerlijk zonnige namiddag / avond.


Idiote Nederlandse bordjes-betutteling!!









Jachtslot Palthetoren uit 1903












Rustpunt.nu
Op een gegeven moment zien we een bordje staan met "Rust.nu", met o.a. de mogelijkheid voor koffie en thee, zelfgebakken kruidkoek, fietspomp en een oplaadpunt (voor het opladen van je E-bike!).
Even later zien we voorbij de Palthetoren een aantal stoelen staan en een zelfgebouwd kastje met verse koffie, theewater, een koelbox met frisdrank, kruidkoek, ansichtkaarten, noem maar op.
Het uitzicht over de hei vanaf de hooggelegen bosrand is fenomenaal. De eigenaresse van dit mooiste rustpunt van Salland kwam net verse koffie brengen en het kasje legen. Meer info over rustpunten vind je op rustpunt.nu





























































































































1 opmerking:

Jaap van Dort zei

Met mijn vriend Robert wandelde ook ik daar en wij stootten ook ineens op de "uitspanning" en hadden er een gezellige ontmoeting met een baby, papa, mama, opa en oma.
Ik hoop en verwacht eigenlijk wel dat iedereen dit prettige en gastvrije gebaar, dat nog heel wat onderhoud behoeft, naar waarde zal weten te schatten.
Wij konden het oplaadpunt voor E-bikes niet vinden, maardatwas ook niet erg. Wij waren daar immers te voet.

Jaap van Dort